dijous, 4 de desembre del 2008

Antenes Fora de Sant Boi


Els qui seguiu el meu Bloc ja sabeu que fa més d'un any els veïns del turó de l'Església vam encetar una reivindicació contra la instal·lació d'antenes de telefonia mòbil al campanar de l'Església de Sant Baldiri. Aquesta iniciativa es va tornar majoritària entre el veïnat i va encetar una sèrie d'assemblees en que es van anar perfilant les línies d'actuació i els mitjans de reivindicació. El focus del problema estava en l'ànim lucratiu de la parròquia de Sant Baldiri a instàncies del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, contraposat amb la preocupació per la salut dels veïns. Malauradament aquesta estratègia de finançament no afectava només el Barri Centre de Sant Boi sinó que s'extenia al Barri de Casablanca i fins i tot a molts altres municipis de la comarca. Un gran nombre de veïns ens vam constituir en Plataforma i vam comunicar als responsables de la instal·lació el nostre enuig i l'inici d'una campanya reivindicativa (llençolada), i paralelament vam informar al Regidor de Medi Ambient i entorn natural d'Esquerra a l'Ajuntament de les nostres intencions.
Evidentment tan el Bisbat com el mossèn van provar d'aturar tot aquest moviment però va ser impossible: Els llençols van lluir als balcons i els expedients sancionadors van anar endavant.
En aquell moment ja em vaig felicitar per la implicació veïnal i per l'ampli ressò que van aconseguir lles nostres accions, així que avui que finalment han estat retirades les antenes i els plafons 'de la vergonya' em sento plenament satisfet. Vull agrair l'esforç a tots els veïns i veïnes que hi han treballat, que s'han implicat, i molt especialment al 'fuet' del carrer La Pau, als Regidors d'Esquerra ,Enric Garcia com Alcalde de Barri, i Josep Maria Cervelló com a Regidor de Medi Ambient i Entorn Natural per la seva tenacitat. En algun moment la pèrdua de la unitat d'acció de la Plataforma ens va fer perdre pistonada, finalment el seny i la constància ens han donat la raó i han restituït la legalitat al Campanar.
Atemptar contra el patrimoni històric comú dels Santboians és inacceptable, fer-ho contra la salut dels veïns és miserable, més si tenim en compte que l'arrel del problema sempre han estat els diners.
Un cop més la força de la raó s'imposa a la raó de la força.
Salut i Força!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Contra la Iglesia habíais topado...

SALUT I FORÇA ha dit...

Però afortunadament també hi ha justícia contra l'esglèsia, no li sembla?
Gràcies per visitar el meu bloc.
Salut!

Anònim ha dit...

Ojalá l'alcaldesa de sta. coloma de cervelló fós igual que els regidors de st. boi. Està omplint el poble d'antenes, i diu que no hi ha cap problema de salut.

Anònim ha dit...

Omplir el poble d'antenes? Només n0'hi ha una i a més de 200 m del poble. A més s'ha fet una sessió informativa que hi va anar el regidor de Sant Boi en Cervelló i es va crear una comissió de veins.