diumenge, 11 de novembre del 2007

JORNADA MICOLÒGICO-CULINÀRIA



Aquest matí s'ha celebrat la 1a Jornada Micològico-Culinària a Torrelles de Llobregat. Les activitats s'han iniciat a les 11 hores amb la trobada dels participants a la Plaça de l'Ajuntament de Sant Boi, des d'on s'han desplaçat en vehicles privats fins els boscos de la bonica vila de Begues. En la vessant més oriental del parc forestal del terme, els 7 assistents s'han endinsat en la massa arbrada. L'afluència massiva de recoletors de bolets la propassada setmana feia albirar un , més que probable, fracàs micològic. Tanmateix la provada experiència d'algun dels components combinada amb la extraordinària fortuna d'altres ha destarotat les previsions inicials. D'aquesta manera la fase de recolecció a Begues ha finalitzat amb un èxit inesperat: Rovellons, Pinetells, Pampes i Fredolics.
Cal aclarir que el recorregut ha posat al descobert noves i velles capacitats dels membres del grup: La capacitat d'aprenentage de la casuística micològica del company JOSEMA, la desaforada entrega en la recerca forestal del company YOEL, la capacitat de llançament micològic de la companya MARTA, els coneixements de psicologia humana i infantil de la companya ESTER,i la inacabable paciència de la companya MAITE. Una conjunció de virtuts tan gran no podia sinó portar el grup a l'èxit. Tot seguit els integrants es van desplaçar , tot i la resistència inicial de la companya INÉS (que considerava important quedar-se al costat d'uns CAVALLS), al Restaurant Cal Joan de Torrelletes, on sense dilació van dedicar-se a recuperar les forces perdudes en la intensa cacera matinal. Enduts per l'irrefrenable crida de les arrels culinàries catalanes van proveir-se de plats tan nostrats com l'Amanida Verda, l'Escalivada amb tonyina, el Pa amb tomaquet i l'Allioli; després els respectius Bistecs, Graellades de Carn i Lloms. Finalment les postres van respondre també a les mateixes inquietuds culinàries anteriors: Crema Catalana i Gelats diversos. Val a dir que van sol·licitar als responsables del Restaurant si els podien cuinar dos rovellons amb all i julivert, i van obtenir resposta afirmativa, rebuda amb incontenible gatzara.
Amb la panxa ben plena, i només 20 € menys cadascú a la butxaca van optar per empendre el camí de retorn als seus domicilis amb la ferma convicció que els seus horitzons Micològics, Culinaris i Personals s'havien engrandit abastament.
Ben aviat, la Comissió organitzadora d'aquestes jornades llançarà més propostes amb l'ànim d'integrar-hi més participants, hi seràs tu?.